Jeugdvisie badminton Tienen


puzzel

Badminton Tienen is al een 10-tal jaar bezig met zijn jeugdwerking en in de loop van de jaren hebben we deze werking verder kunnen uitbreiden. Ons eerste doel, het doorstromen van onze eigen jeugd naar de competitie, hebben we reeds enkele jaren geleden kunnen bereiken; zelfs ons dagelijks bestuur is doordrongen van ex-jeugdspelers.

Onze jeugdwerking staat voor iedereen open, zowel voor competitieve jeugd, als voor spelers die voor het plezier tegen een pluimpje willen slaan. Voor beide groepen hebben we een grote gemeenschappelijke doelstelling: het creëren van een vriendschappelijke en familiale sfeer. Het eenheidsgevoel bereiken we door het organiseren van verschillende activiteiten: bezoek aan Yonex Belgian International, Sinterklaasactiviteit, tentenkamp, sportkamp,... hierbij is elk jeugdlid, ongeacht de leeftijd of het niveau, welkom.

Onze competitievere jeugd omringen we met goed opgeleide trainers en kwaliteit staat hierbij centraal. Via bijscholingen, intervisies en vergaderingen trekken we een duidelijke lijn. We bieden deze spelers meerdere trainingen per week en voorzien coaches op een aantal geselecteerde tornooien volgens ieders niveau. Zo kan iedereen op zijn eigen tempo groeien. In de toekomst willen we verder inzetten op een goede begeleiding van onze spelers, zodat ze met het nodige zelfinzicht kunnen opgroeien tot zelfstandige spelers die weten waar hun eigen kwaliteiten liggen.

Verder wensen we een toegankelijke club te zijn waar het bestuur via een goede, duidelijke en open communicatie heel benaderbaar is. Onze spelers- en oudervergadering in het begin van het seizoen dragen hier zeker aan bij.